top of page

Biely jogurt nad zlato

Updated: Mar 28

Nie každý má síce rád biely jogurt a jeho chuť, ale je veľmi veľa spôsobov ako si ho vylepšiť a tak do svojej stravy dostať o niečo viac bielkovín a menej cukru. Tieto jogurty sú dokonca často aj lacnejšie. Ak však máte radi klasický biely jogurt,alebo tučnejší grécky, aj tak vám tieto nápady môžu spestriť vaše jedlá.




Úplným základom je pridať malú lyžičku domáceho džemu alebo čerstvého ovocia - tak si vieme pripraviť rôzne ochutené jogurty. Častokrát sú kupované ochutené jogurty zbytočne presladené a takto si vieme množstvo cukru aspoň približne odkontrolovať.


Takisto ho na sladko môžete dochutiť proteinovým práškom alebo rôznymi zero sirupmi a prírodnými sladidlami. Potom už len stačí pridať orechy,ovocie,ovsené vločky a jednoduché raňajky sú na svete.



Ešte častejšie ako na sladko, však biely jogurt používam ako omáčku (moderne povedané dip).


Napríklad ako náhradu majonézy si robím cesnakovú omáčku, len strúčik cesnaku a trochu soli. Skúste to k pečeným zemiakom a uvidíte,že so ju obľúbite. Pravdaže sa to majonéze nevyrovná, preto skúste použiť obe a postupne zvyšovať pomer jogurtu. Určite nájdete svoj dokonalý pomer.


Jogurt, soľ,cesnak a kôpor alebo koriander - úplne základný dip, ktorý sa hodí ku všetkému.


Kurkuma,med,horčica a pravdaže jogurt - veľmi chutná kombinácia ako omáčka alebo marináda na mäso.


Posledným spôsobom ako používam jogurt je priamo ako základ receptov, rôzne lievance,koláče a cheesecaky. Pre viac inšpirácie si pozrite náš blog v sekcii recepty kde nájdete ďalšiu inšpiráciu...


Dobrú chuť


 






14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page